Kanadensare - Massor med kanadensare

Kanadensare - Människan

Kanadensare - Människan

En kanadensare är en person som kommer från Kanada eller bor i Kanada. De flesta kanadensarna är invandrade eller släktningar till personer som invandrat de senaste hundra åren.

Ökningen gällande antal kanadensare har varit ganska konstant de senaste 100 år och legat på i snitt 300.000 nya kanadensare varje år. Totalt finns det strax över 35 miljoner kanadensare totalt. Lista på kända kanadensare finns här.

En typisk kanadensare

En typisk kanadensare

Det finns en bild utanför Kanada hur en kanadensare är och vissa saker stämmer väldigt bra och andra är kanske är mindre korrekta. Kanada är sammansatt av många etniska grupper och personer med vitt skilda bakgrunder. Det går därför inte säga att en kanadensare är på ett visst sätt men det finns ändå några utmärkande drag för Kanada och dessa invånare.

  • Väldigt många kanadensare älskar ishockey och spelar ishockey.
  • En stor sport i Kanada som många kanadensare provat på men som är lite udda i andra delar av världen är curling.
  • Kanadensare gillar friluftsliv och motionerar mer än andra nordamerikaner.
  • Kanadensare är väldigt trevliga och tillmötesgående.
  • En kanadensare är väluppfostrade blir sällan arga eller skriker åt någon.
  • Kanadensarna själva kallar sig the most excusing people in the world, eftersom de t.ex. ber om ursäkt när de går för bi någon.
  • En kanadensare gillar snö och kyla, annars flyttar man.

Kanada är stort

Kanadas storlek som världens näst största land och ett av de glesast befolkade påverkar kanadensares sätt att leva och förhålla sig till naturen. På länkarna nedan hittar de ett antal intressanta företeelser som händer i Kanada.


Meny - Kanadensare
Till förstasidan på www.kanadensare.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
KulKanoterMänniskorNyheter