Kanadensare - Massor med kanadensare

Storlek på kanadensare

Storlek på kanadensare

Storleken på en kanadensare kan variera väldigt mycket De första kanadensarna som de nordamerikanska indianerna byggde var avsedda för en och två personer och hade en längd på upp till fyra meter.

Under den stora pälsruschen i Kanada under 1700- och 1800-talet byggdes allt större kanadensare för att ta mer pälsjägare och kunna frakta fler pälsar. Kanadensarna växte upp till längder på 12 meter och var avsedda för 12 man med över 2 ton pälsar.

Normala kanadensare

Den normala storleken på en kanadensare för vardagspaddlare och turister är omkring 5 meter lång, knappt 1 meter bred och en reling på cirka 35 cm. I denna kanadensaren kan det sitta 2 vuxna och eventuellt ett mindre barn.

Världens största kanadensare

Världens största kanadensare

Världens största klassiska kanadensare som är byggd med björknäver under 1900-talet är på hela 11 meter lång och två meter bredd. I denna kanadensare som byggdes 1955 kunde 20 personer paddla samtidigt.

Världens längsta kanot sammansatt av flera delar var 124 meter lång. Denna rekordlånga kanot sjösattes 2012 i Freeport i Maine. Totalt rymde kanoten 100 paddlare.


Meny - Kanadensare
Till förstasidan på www.kanadensare.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
KulKanoterMänniskorNyheter